Ariki FinnSec 2023 Messuilla

Tapani Ahonen

Esittelemme Suomen ensimmäisen luvitetun käsikäyttöisen backscatter röntgenlaitteen, Videray PX1:n. Se painaa vain 4,3kg ja sen akut kestävät koko työntäyteisen päivän. Läpäisykykyäkin riittää 8mm teräkselle asti – ja jos tarvitset enemmän, on PXUltra sinua varten. Se läpäisee jo 10mm backscatter-käytössä. Sekä PX1 että PXUltra voidaan varustaa MTP+ detektoripaneelilla läpikuvantamisen mahdollistamiseksi. Läpikunvannettaessa PX1 läpäisee 25mm terästä ja PXUltra ylittää jo 30mm paksuudenkin. Tänä päivänä viderayn käsikäyttöiset röntgenlaitteet ovat jokapäiväisessä käytössä Ukrainassa, missä rajatarkastusten lisäksi tarkastetaan Venäläisten joukkojen jättämät tilat ensin oven toiselta puolelta mahdollisten miinoitusten havaitsemiseksi ennen oven aukaisua. Viderayn laitteisto tarjoaa nopeimman mahdollisen tavan tarkastaa mikä tahansa kohde mahdollisten uhkien tai kätköjen varalta – ja laite on helposti käden ulottuvilla hihnassaan kaiken aikaa.

VideRay PX Ultra käsikäyttöinen backscatter (paluusironta) röntgenlaite kenttä-operaatioita varten on helposti kannettava (4,3kg) ja akkukäyttöinen, Android-pohjainen kosketusnäyttölaite erityisen kirkkaalla näytöllä.
VideRay PX Ultra käsikäyttöinen backscatter (paluusironta) röntgenlaite kenttä-operaatioita varten on helposti kannettava (4,3kg) ja akkukäyttöinen, Android-pohjainen kosketusnäyttölaite erityisen kirkkaalla näytöllä.

Järeämmästä päästä krnttäkäyttöisiä röntgenlaitteita tuomme esille Scannan monipuoiset ratkaisut pomminpurkamiseen, puolustusvoimain ja viranomaisten käyttöön, sekä NDT-tarkoituksiin. Scannan käyttämä golden generator voidaan asettaa generoimaan haluttu määrä röntgenpulsseja. Jokainen pulssi lisää kuvantamistarkkuutta. Detektoripaneeleita saa kahdessa eri tarkuudessa, joista matalampi soveltuu hyvin turvapuolen sovelluksiin ja korkeampi tarkkuus palvelee erityisen hyvin NDT-puolta. Kuva siirtyy langattomasti paneelista kannettavalle tietokoneelle. Vastaavasti käyttökomennot voidaan antaa kannettavalta tietokoneelta laitteistolle käyttäjän ollessa turvallisen matkan päässä kuvattavasta kohteesta, niin uhka kuin säteilymielessäkin.

Scansilc kenttäkäytössä
Scannan Scansilc kenttäkäytössä – suuremmat kohteet voidaan kuvata kerralla Flexray-tietokoneradiografian avulla.

Rajatarkastukseen ja vankiloille tarjoamme kehonsisäisesti kuljetettavan tavaran ja aineen havaitsemiseen ODSecurityn Soter RS bodyscannerin. Olemme asentaneet Suomeen ensimmäisen Soterin kuluvana vuonna. Vartalon läpikuvaus tuottaa kuvattavalle kerta-annostusta saman verran kuin kahden banaanin syöminen, joten kumulatiivisestikaan ei ole estettä toistuvaan kuvantamiseen saman kohdehenkilön osalta. Lisäksi mahdollinen kuvaus itsessään on jo riittävä pelote. Tätä läpikuvantamisratkaisua ei tule sekoittaa markkinoilla oleviin alimillimetriskannereihin, joita löytyy joiltakin vilkkailta kansainvälisiltä lentokentiltä. Nillä nähdään vain vaatteiden alle, ei kehon sisään. Soter RS paljastaa kaiken, mukaan lukien niellyt huumeet, vartalon onteloihin työnnetyt uhkaesineet, kielen päälle laitetut partaveitset yms. siinä missä kehon kaasut ja patogeeniset muutoksetkin.

ODSecurity Soter RS - full body x-ray scanner for contraband detection in border and jail security
ODSecurity Soter RS – koko vartalon läpivalaisulaite vartalokätköjen paljastamiseen rajalla ja vankiloissa.

konventionaaliseen turvatarkastustarpeeseen postin, matkatavaroiden ja rahdin osalta tarjoamme Astrophysics:in laajan valikoiman, jonka keihäänkärkiä ovat maailman ensimmäiset 3D (CT) laitteistot rahdille, sekä maailman ensimmäiset kolmesta kuvasta 3D-kuvan generoivat matkatavaran tarkastuslaitteet. Metallinilmaisuun tarjoamme CEIAn ja Garrettin malliston. Tule ja tutustu kattavaan valikoimaamme osastolla 6m11 – äläkä unohda kulunhallintapuoltamme. Siitä lisää seuraavassa jutussamme.

Astrophysics VI3D: 3 Distinct Views, Reduces Blind Spots, Touchscreen Monitor, Adjustable Mobile Stand, Compact Footprint.
Astrophysics VI3D: Näe enemmän: 3 Erillistä näkymää, Kosketusnäyttö, säädettävä ja liikuteltava valvontapiste, mahtuu pieneen tilaan.

”Hallitse Kulkemista Vahvasti Biometriikalla ja älytunnisteilla”

– Kriittisestä Turvasta – blogimme seuraava artikkeli

Ariki A - stylish white A on fancy blue background

Ariki Advisory

TkT Tapani Ahonen on turvajärjestelmien laaja-alainen asiantuntija. Hän on koordinoinut merkittäviä Euroopan laajuisia hankkeita ja toiminut Euroopan Komission riippumattomana neuvonantajana vuodesta 2007.