Ariki Access FinnSec 2023 messuilla

olli piri

Biometriikalla lisäturvaa lukitukseen

Perinteinen lukitusjärjestelmä perustuu siihen mitä käyttäjällä on mukanaan kuten avain tai siihen mitä käyttäjä tietää kuten esimerkiksi käyttäjän PIN koodi, mutta ovat järjestelmät miten helppokäyttöisiä ja varmatoimisia tahansa niin avaimen voi hukata tai se voidaan varastaa, eikä paperille kirjoitettu PIN koodikaan anna juuri lisäturvaa. Avaimen katoamista ei myöskään aina havaita tai siihen ei yksinkertaisesti vaan kiinnitetä huomiota.

Biometriseen tunnistautumiseen perustuva lukitusjärjestelmä poistaa yhtälöstä käyttäjän tekemät virheet, biometrinen tunnistautuminen perustuu siihen kuka käyttäjä on joten biometrinen avain on henkilökohtainen ja erittäin luotettava tapa käyttäjän tunnistamiseksi. Tämän vuoksi biometristä tunnistautumista onkin käytetty jo pitkään kaikkein kriittisimmissä kohteissa erilaisten kulkutunnisteiden ja PIN koodien asemesta tai niiden lisänä.

Kaikkein kriittisimien kohteiden lisäksi biometriselle tunnistautumiselle löytyy paljon muitakin käyttökohteita. Biometristen tunnisteiden avulla voidaan helpottaa toimintaa tai estää väärinkäytöksiä ja biometristä tunnistautumista käytetäänkin jo useissa kohteissa esimerkiksi jäsenyyden varmistamiseen tai työajan seurantaan

Käyttäjä voidaan tunnistaa biometrisesti nopeasti ja erittäin luotettavasti perinteisen sormenjäljen lisäksi esimerkiksi silmien tai kasvojen perusteella. Biometrinen tunnistautumistapa voidaan valita kohteen tarpeiden mukaan lisäksi voidaan käyttää erilaisia tunnistautumistapojen yhdistelmiä tai rakentaa hätätilanteiden varalle erilaisia älykkäitä ja huomaamattomia biometriikkaan perustuvia hälytysjärjestelmiä.

Arikin messuosastolla on nähtävillä ja kokeiltavissa erilaisia TBS:n ja SUPREMA:n biometrisiä lukijoita. Vieraile messuosastollamme 6m11 niin kerromme mielellämme lisää.

Suprema - Biometrics & Security
Suprema – Biometrics & Security
Touchless Biometric Systems
Touchless Biometric Systems